Het komt maar al te vaak voor dat uitkeringen gestopt worden of dat aanvragen onterecht geweigerd worden. Dit is vervelend en kan ervoor zorgen dat je tijdelijk schulden gaat opbouwen. Een uitkering zou er voor moeten zorgen dat je, in geval van werkloosheid, een periode kunt overbruggen waardoor je je vaste lasten kunt blijven betalen en je geen erge zorgen hoeft te maken. Dit helpt je dus bij het zoeken naar nieuw werk en zorgt ervoor dat je jezelf niet in de schulden begraafd.

Wat kun je in dit soort gevallen doen?

Wanneer je uitkering onterecht wordt gestopt en je er met het UWV niet uit kunt komen en bemiddeling ook geen optie is is het wellicht handig om een advocaat in de hand te nemen. Er zijn tegenwoordig genoeg pro deo advocaten die je hierbij willen helpen. Dit betekent dat zij je kostenloos of tegen een zdeer geringe vergoeding zullen helpen.

Bij het weigeren van een uitkeringsaanvraag bij het UWV zou je nog langs kunnen gaan bij de Sociale Dienst van je Gemeente. Deze mensen kunnen je namelijk verder helpen bij eventuele problemen met de aanvraag van, of de uitkering zelf. Ook op internet is genoeg informatie te vinden over uitkeringen aanvragen en over ervaringen van anderen die hierbij ook problemen gehad hebben.