Accessoires zijn niet alleen meer voor vrouwen, als man kun je tegenwoordig ook veel accessoires dragen. Veel accessoires zijn heel divers te gebruiken, maar er zijn ook accessoires die alleen gedragen kunnen worden naar formele of alleen informele bijeenkomsten. Accessoires zijn meestal een mooie toevoeging aan een outfit. Accessoires zijn ook erg geschikt om jezelf te kunnen onderscheiden van anderen.Accessoires zijn er van heel opvallend tot juist heel ingetogen. Het fijne van accessoires dragen is dat je prima jezelf kan presenteren. Ben je zelf wat meer teruggetrokken dan kun je kiezen voor ingetogen accessoires, op deze manier stem je het outfit helemaal op jezelf af. Maar wanneer je graag in het middelpunt staat kun je weer kiezen voor felle en opvallende accessoires.

De portemonnee is een erg handig en onmisbaar accessoire voor de zakenman. Dit komt doordat je er veel belangrijke spullen in kunt bewaren. Zo is het voor zakenmannen bijvoorbeeld erg handig dat je ook visitekaartjes in de portemonnee kunt stoppen. Zeker wanneer je vaak op weg bent en veel mensen ontmoet kun je zo altijd een kaartje uitdelen. Portemonnees zijn er in alle maten, kleuren en materialen. De meeste voorkomende kleuren zijn zwart of verschillende tinten bruin. Voor een zakenman is een lederen portemonnee meestal het best geschikt. De goedkopere portemonnees worden meestal gemaakt van een soort plastic, deze hebben dan ook vaak een sluiting van klittenband. Naast leren portemonnees zijn er ook portemonnees van suède, dit is ook een soort leer maar voelt veel zachter aan. Wanneer je te weinig ruimte hebt voor een portemonnee, zijn er ook kleinere creditcardhouders of geldclips.

Manchetknopen komen weer helemaal terug in de mode wereld. Vooral vroeger werden manchetknopen erg veel gedragen, daarom hebben ze nu een beetje een stoffig imago . Maar dat is aan het veranderen, je ziet steeds meer de jongere generatie met manchetknopen. Ongetwijfeld komt dit omdat er tegenwoordig veel verschillende soorten op de markt zijn. Naast de klassieke goud- en zilverkleurige knopen heb je tegenwoordig ook grappige design en bijvoorbeeld logo’s van automerken. Zo kun je bijvoorbeeld champagneglazen, golfclubs en veel meer aparte vormen kopen. Hierdoor kun je manchetknopen prima dragen naar allerlei soorten gelegenheden. Naast deze aparte knopen zijn er uiteraard nog steeds de klassieke knopen te krijgen. Deze zijn er ook in allerlei vormen en maten en hoeven niet meer zo strak te zijn als dat ze vroeger waren.