De ontwikkeling van verschillende websites en applicaties voor op PC, je mobiel, laptop of tablet gaat tegenwoordig razendsnel. Zo komen er dagelijks wel duizenden nieuwe apps, programma’s of sites bij. Die gaat in zo’n razend tempo dat het lastig is om alle nieuwe trends bij te houden. Eén van de trends die wel duidelijk merkbaar is de laatste tijd is de ontwikkeling van het gebruik van Whatsapp op je PC en op de tablet.

Whatsapp is, zoals bekend, een enorm populaire app voor op je mobiel. Het heeft al bijna helemaal het sms’en vervangen. Logisch ook. Sms-berichten kosten geld en zijn zeer beperkt in gebruik. Als je een lang bericht wilt typen via sms dan word je gedwongen om dit in verschillende berichten te versturen. Je bent gebonden aan 140 tekens en vaak kun je jouw bericht niet in 140 tekens kwijt. Met Whatsapp heb je de mogelijkheid om wel een langer bericht te versturen. En dan ook nog eens zonder kosten per bericht. Daarnaast kun je verschillende bijlagen, zoals een foto of een video, meesturen met je bericht via Whatsapp.

Omdat Whatsapp ideaal is voor op je mobiel neemt ook steeds meer de vraag naar het gebruik van Whatsapp op een laptop, tablet of PC toe. Echter biedt Whatapp deze mogelijkheid niet. Jammer, maar helaas dus. Of toch niet? Inderdaad, want waar een vraag is komt vaak ook een aanbod. Er zijn externe programma’s beschikbaar op het internet die het toch mogelijk maken om Whatsapp op een computer of tablet te laten draaien. Op die manier kun je dan toch gebruik maken van Whatsapp en dan niet alleen op je mobiel.