Iedereen wil zijn of haar huis graag naar wens inrichten, maar het komt vrijwel altijd voor dat er concessies gedaan moeten worden. Je kunt bijvoorbeeld nog zo graag die mooie hoekbank willen, als je er geen plaats voor hebt, wordt het niks. En je kunt nog zo graag die mooie tafel als eettafel willen hebben, als deze duurder is dan je kunt betalen, wordt het niks. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je wensen wel aansluiten op je mogelijkheden.

Maak een plattegrond

Eén van de eerste tips bij het inrichten van je huis, is om een plattegrond te maken. Het is absoluut af te raden om het meubilair zomaar neer gaat zetten. Een plattegrond met meubels op schaal maakt het mogelijk om te kijken of alles uiteindelijk wel past. Ook kun je zo goed zien hoeveel ruimte je over gaat houden. Met stukjes karton in de maat van de meubels is het overigens een stuk makkelijker schuiven dan met echte meubels.

Denk na over de stoelen

Een belangrijk aandachtspunt in je huis, moeten de stoelen zijn. Je zult veel tijd zitten doorbrengen, of dat nu op de bank is, op een stoel of aan de eettafel: het gebeurt zittend. Bij het kopen van eetkamerstoelen is goed opletten bovendien helemaal belangrijk. Wanneer je een set koopt, hoef je jezelf er geen zorgen over te maken, maar koop je een tafel en stoelen apart dan wel.

Zijn de stoelen (bijvoorbeeld van die leuke fifties chairs) qua hoogte compatibel bij de tafel en zit jij dan wel op de goede hoogte? En wanneer er leuningen aan de stoelen zitten, kunnen deze dan onder de tafel? Het gebruik van lichte stoffen als bekleding is niet altijd aan te raden, want bij de eettafel is kans op knoeien aanwezig, wat je goed op lichte stoffen zult zien.