Werktijden bijhouden binnen productiebedrijven gebeurd nog steeds veel door middel van een prikklok. De klok registreert wanneer iemand binnenkomt, en registreert wanneer iemand weer vertrekt. Het verschil is het aantal gewerkte uren, een vrij simpele berekening. Het is voor bedrijven in de productie heel gewoon om meer dan 200 man personeel in dienst te hebben.

Handmatige prikklok

Het handmatig bijhouden van tijden is vaak geen doen als er zoveel mensen binnen het bedrijf werken. Een prikklok werkt vaak nog analoog. Alle uren van de prikklok moeten vervolgens handmatig worden ingevoerd in het tijdsregistratiesysteem. Daar zijn de mensen van de salarisadministratie verantwoordelijk voor. Dit is erg onhandig, zoals je waarschijnlijk wel kunt bedenken. Er kan veel tijd bespaard worden als dit gekoppeld zou zijn aan een computer. Gelukkig is daar software voor tijdsregistratie voor verkrijgbaar. Naast dat het makkelijker wordt en minder administratie kost, wordt ook de mogelijkheid om te frauderen aanzienlijk verminderd. Eigenlijk zitten er alleen maar positieve kanten aan. Klik hier voor meer informatie.

Koppeling planning

Het mooie van dergelijke software, is dat er vaak een koppeling kan worden gemaakt met de planning. Zo kan heel eenvoudig worden bepaald wie wanneer gewerkt heeft, en of de targets gehaald zijn. Dit zorgt uiteindelijk weer voor een hogere productiviteit en veel minder administratie. Productiebedrijven kunnen zo heel eenvoudig zien waar de knel- en verbeterpunten zitten en zo werken aan een efficiënter en productiever bedrijf. Als u ook een tijdsregistratie van deze tijd voor uw productiebedrijf wilt hebben, kijk dan eens op de website van TimeTell.