Vroeger ging een stoffen of linnen tafelkleed over de tafel als het eten werd geserveerd. Vaak saaie kleden die alleen functioneel waren maar totaal niet gezellig, modern of hip. De tafel moest beschermt worden want er was gewoon geen geld om geregeld nieuwe meubelen te kopen. Tegenwoordig zijn er wel hele leuke oplossingen, tafelkleden en tafelzeilen zijn er in een heleboel verschillende designs, afmetingen en kwaliteiten.

De bekende merken ontwerpen ook tafelkleden, merken als:

  • Kitsch & Kitsch
  • Oilily
  • PIP
  • BLOND
  • LIEF

De tafelkleden en zeilen zijn vaak wasbaar maar kunnen ook na een keer gebruikt te zijn weggegooid worden. Hieronder een bericht van een tevreden klant:

“Waar nou uiteindelijk gevonden? Na dat ik alles huishoudzaken langs ben geweest besloot ik maar eens te kijken op het internet. Natuurlijk wist ik wel dat bijna alles op internet te verkrijgen valt, maar ik had er niet bij nagedacht dat een site was met alleen maar tafelkleden. Je kunt het zo gek niet bedenken tafelkleden voor ronde tafels, linnen tafelkleden, buitentafelkleden en tafelzeilen.

Waar is de keuze nou uiteindelijk op gevallen, ik heb gekozen voor een hele rol tafelzeil. Ideaal vooral met kinderen. We knippen het tafelzeil op maat voor alle tafels die we veel gebruiken. Als de kinderen een keer op de grond willen spelen snijden we een stuk van de rol en dan gebruiken we het daarvoor. Ideale bescherming voor je tafel maar ook voor de grond.”

De keuze is reuze, de kleden kunnen op maar worden besteld of op rol worden besteld.