Loop je met het idee rond om je terras, tuin of balkon om te toveren tot een tropische paradijs? Goed, dan zijn er tuinmeubelen die niet mogen ontbreken. Teakhouten tuinmeubelen zijn namelijk de geschikte tuinmeubelen om je terras, tuin of balkon een tropisch tintje te geven. En niet alleen het prachtige design is een reden tot het doen van een aankoop. De andere redenen? Die lees je hier.

teak tuinmeubelen

Echt vakantie met teakhouten tuinmeubelen

Teakhouten tuinmeubelen zijn bijzonder. Dat komt door de speciale houtsoort. Materiaal waarvan je jarenlang plezier hebt. Dat komt namelijk doordat teak erg sterk is en daarom goed tegen diverse weersomstandigheden kan. Wel zo handig in Nederland. Wat naast de uiterlijke kernmerken en interne kernmerken ook belangrijk is is dat teakhouten tuinmeubelen heerlijk zitten. Zit je eraan te denken om ze aan te schaffen? Let dan in de showroom wel op dat je betere teakhouten tuinmeubelen aanschaft. Je kunt ze herkennen aan de pin-gat verbinding, in plaats van een lijmconstructie.

Het onderhouden van je teakhouten tuinmeubelen

Alsof je écht op vakantie bent. Zo voelt het als je teakhouten meubelen in op je terras, balkon of in je tuin hebt staan. Waarom? Teakhouten tuinmeubelen hebben bijna geen onderhoudt nodig. Teak bevat namelijk olie en rubberbestanddelen waardoor houtrot geen kans maakt. Wel raden we je aan om om het halfjaar de tuinmeubels te bewerken met speciale teakolie. Zo behoudt je de mooie kleur van de meubels en voorkom je dat er een zilvergrijze gloed ontstaat.

teak tuinmeubelen

Alternatief

Ben je benieuwd naar soortgelijke houtsoorten? Maak dan kennis met Red Cedar en Robinia. De tuinmeubels die van dit hout zijn gemaakt kunnen ook het hele jaar door buiten staan.