Wil je iets leuks doen met je tuin, balkon of terras? Tover het dan om tot een vakantieresort. Hoe? Door bijvoorbeeld je jouw buitenplaats in te richten met teakhouten tuinmeubelen. Deze tuinmeubelen geven jouw tuin, balkon of terras namelijk een rustgevende en tropische sfeer. Wil je meer weten over deze speciaal houtsoort tuinmeubelen? Lees dan dit artikel!

teak tuinmeubelen

Sfeer in je tuin met teakhouten tuinmeubelen

De houtsoort teak is bijzonder. Niet alleen geeft ze een robuuste en tropische uitstraling aan je tuin, maar heeft ze ook goede eigenschappen. Met teakhouten tuinmeubelen haal je namelijk tuinmeubelen in huis waar je jarenlang plezier van kunt beleven. Teak is een sterke houtsoort en kan goed tegen alle verschillende weersomstandigheden in Nederland. Wel is verstandig om goed op te letten met welke teakhouten tuinmeubelen je naar huis gaat. Wij raden je degenen aan met een pin-gat verbinding, in plaats van een lijmconstructie.

Hoe je teakhouten tuinmeubelen onderhoud

In principe hoef je aan teakhouten tuinmeubelen niet veel te onderhouden. Teak bevat namelijk veel olie en rubberbestanddelen. Daardoor krijgt houtrot geen kans. Wel raden we je aan om na elk halfjaar je tuinmeubelen te behandelen met speciale teakolie. De kleur van het hout behoud je zo langer. Behandel je teakhouten tuinmeubelen niet? Dan heb je een kleine kans dat er een zilvergrijze gloed op je tuinmeubelen komt.

teak tuinmeubelen

Robinia en Red Cedar

Misschien is het ook interessant voor je om eens naar de houtsoorten Red Cedar en Robinia te kijken. Deze tuinmeubels kunnen namelijk ook in al de seizoenen buiten staan.