Tabourets en zadelkrukken

Tabourets en zadelkrukken zijn producten die je veel terug zit op de werkvloer. Zo maken schoonheidsspecialisten, kappers, leraren, baliemedewerkers, laboranten en verplegend personeel veelvuldig gebruik van één van de twee producten. Zelfs binnen kantoren worden de zadelkrukken en tabourets regelmatig gebruikt.

Soms weet men het verschil niet en worden de productnamen door elkaar heen gebruikt terwijl er wel degelijk een essentieel verschil is.

Zadelkruk

Een zadelkruk wordt meestal gebruikt als men regelmatig langdurig in een zelfde houding moet werken. Door de ergonomische vormgeving van de zadelzitting kom je te werken in een natuurlijke en gezonde houding en kan dus veel nek- en rugklachten voorkomen.

Tabouret

Een tabouret heeft net zoals een zadelkruk een gasveer waarmee je de zithoogte kunt bepalen en een voetkruis wat bestaat uit vijf tenen. Essentieel verschil met een zadelkruk is de zitting. Bij een tabouret zie je vaak een rond zadel. Dit geeft een fijne zit en is zeer geschikt voor kortstondige werkzaamheden.

Hobby en vrije tijd

Veel mensen hebben een hobby waarbij men langdurig moet zitten of juist moeten stil staan. In dit soort gevallen is het te overwegen om één van bovenstaande producten aan te schaffen. Laat je hobby niet de oorzaak worden van lichamelijke klachten zoals spataderen of rug- en nekklachten.

Een goede zadelkruk of tabouret hoeft niet duur te zijn. Kijk maar eens in de webwinkel van zadelkruk-tabouret.nl.

*Onderdeel van Zadelkruk Nederland