Wat is een tabouret?

Kort gezegd is een tabouret een kruk op wielen.  Tabourets hebben meestal een ronde of gewelfde zitting die garant staan voor veel zitcomfort. Een goede tabouret is uitgevoerd met een traploos instelbare gasveer die voor de perfecte zithoogte zorgt. Vaak wordt de hoogte instelling handmatig gedaan met een hendel net onder de zitting. Een voetbediening is bij de duurdere modellen beschikbaar. Deze worden vooral gebruikt binnen beroepsgroepen waar hygiëne erg belangrijk is en of waar men de handen vrij moet hebben voor werkzaamheden. De basis van de tabouret wordt gevormd door een solide voetkruis met vijf tenen. Als mobiliteit verreist is kunt u kiezen voor wieltjes. Is dit niet het geval dan zijn glijdoppen een optie.

Voor wie zijn tabourets bedoeld?

Tabourets zitten erg comfortabel en worden dan ook op de meest uiteenlopende plaatsen gebruikt. Thuis kan hij gebruikt worden om ontspannen te zitten bij het uitoefenen van uw hobby of als u wat moeilijk ter been bent voor uw huishoudelijke taken in de keuken. Professioneel worden zij vaak en intensief gebruikt in de volgende beroepsgroepen.

– Dierenartsen

– Schoonheidsspecialisten

– Verpleegend personeel

– Laboranten

– Kappers

– Baliemedewerkers

– leerkrachten

– Kassamedewerkers

– Pedicures

– Opticiens

Hoe onderhoud ik mijn tabouret?

Een tabouret is makkelijk schoon te houden. Een handwarm sopje en een schoonmaakdoekje zijn voldoende om de zitting, de eventuele rugleuning en het onderstel van de tabouret te reinigen. Gebruik geen zware reinigingsmiddelen, deze kunnen uw tabouret beschadigen.

Zadelkruk aanschaffen? De juiste keuze voor uw rug!