Als er iemand is die je blij kunt maken met allerhande superfoods, dan ben ik het wel. Veel mensen weten niet eens van het bestaan van een enkel superfood af. Ik gelukkig wel. En ik maak daar dankbaar gebruik van om mijn gezondheid op peil te houden. Ik ben van mening dat mensen veel te veel tarwe, vlees en suiker eten. Volgens mij zijn dat drie dingen die ten eerste niet goed zijn voor je darmen, ten tweede verslavend zijn en ten derde je gezondheid op een negatieve manier beïnvloeden. Superfoods daarentegen, bieden een goede oplossing. Je kunt ze gebruiken om je weerstand op te hogen of als je ergens last van hebt en niet aan de medicijnen wil. Ik geloof in het zelfherstellend vermogen van het lichaam en om dit te ondersteunen doe je er beslist goed aan om verschillende soorten superfoods in je gerechten te stoppen.

Zo doe ik zelf elke morgen acaibessenpoeder in mijn smoothie. Daar wordt hij donkerrood van. Ik heb eigenlijk geen enkel idee wat de voordelen zijn van dit superfood en in welke mate je dit superfood het beste kunt gebruiken. Ik denk al zo veel na over mijn eten, dat ik dit maar laat voor wat het is. Ik merk in ieder geval geen negatieve effecten van het superfood, daarom blijf ik het gewoon dagelijks gebruiken, totdat het op is. Andere superfoods die ik regelmatig gebruik zijn henneppoeder en chiazaden. Het chiazaad gebruik ik al meer dan een half jaar elke dag. Eerst deed ik het ’s ochtends altijd in de yoghurt, om mijn dag goed te beginnen. Maar nu eet ik geen zuivel meer. Nu doe ik het dus altijd in mijn ontbijtsmoothie. Ik moet dit superfood natuurlijk eerst weken, zodat het nog meer vitamines en mineralen gaat bevatten. Het is erg zonde als je dit niet doet, omdat je om die manier allemaal voedingsstoffen mist. Ik vind het zelf echt wonderlijk dat dit superfood meer vitamines en mineralen ontwikkelt door in aanraking te komen met water. Ik vraag me af wat voor proces er dan optreedt bij deze superfoods.

Telkens als ik in de natuurvoedingswinkel kom, zie ik daar een groot schap met noten. En daarnaast staan dan de superfoods. Ik moet me elke keer inhouden om er niet te veel te kopen. Superfoods zijn namelijk erg prijzig en zo veel geld heb ik nou ook weer niet te besteden.