Sinds ongeveer anderhalf jaar ben ik mij bezig gaan houden met gezond eten. Ik ben redelijk biologisch en verantwoord opgevoed, maar toen ik op kamers ging heb ik het roer omgegooid. Ik mocht vroeger niet zo veel zout, omdat ik een chronische nieraandoening heb. Op een gegeven moment bleek dat ik daar geen last meer van had, dus toen kon ik ook eens een bakje chips eten. In die tijd had ik natuurlijk nog nooit van chlorella en spirulina gehoord. Toen ik dus weer zout mocht, maakte ik altijd veelvuldig gebruik van pakjes om mee te koken. Want daar zat lekker veel smaak aan. Op een gegeven moment vond ik dat het anders moest. Ik zat niet lekker in mijn vel en wilde goed voor mijzelf leren zorgen. En wat is daar nou een betere manier voor dan gezond beginnen te eten. Spirulina en chlorella gaan door voor superfoods, daar heb je echt veel baat bij. Daarnaast moet je veel groente en fruit eten, om je weerstand op peil te houden. Ook noten zijn een goede bron van mineralen en vetten. Ik ga nog net niet zo ver dat ik elke dag spirulina eet omdat ik erg gevoelig ben voor elektromagnetische straling, maar ik neem welk elke dag een schep chiazaden en ook eet ik acai bessen poeder. Wat de gezondheidsvoordelen hiervan zijn, weet ik niet precies. Maar ik voel me er in ieder geval goed bij. ik zou me ook nog wel eens willen verdiepen in chlorella. Ik weet eigenlijk helemaal niet precies wat dat is. Het klinkt als een soort alge.

Als ik wel eens bij vrienden eet, die voornamelijk koolhydraten eten, zoals suikers, tarweproducten en aardappelen, dan verbaas ik me erover dat die mensen er nog zo gezond uit zien. Ik zou bij hen echt niet moeten aankomen met spirulina en chlorella, dan denken ze misschien dat het schoonmaakmiddelen zijn. Chlorella klinkt ook heel hygiënisch, vind je niet? En wat dacht je van spirulina?

Chlorella is een superfood dat ik daar eens uit zou willen proberen. Ik moet daartoe eerst uit zien te vinden waar ik dit kan aanschaffen. Het is vast wel te krijgen bij de natuurwinkel. Daar kan ik dan ook meteen kijken of ze spirulina hebben. Want ja, als ik aan mijn weerstand wil werken, wil ik het in één keer goed doen. Ik wil dan spirulina én chlorella allebei gaan eten.