Er zijn de laatste jaren veel autodemontage bedrijven die hebben moeten besluiten om er mee te stoppen. Dit komt door allerlei strengere regels en de strengere controles die daarvoor uitgevoerd worden. Die regels zijn er vooral op gericht om een zo groot mogelijk deel van de auto te recyclen. Bij veel gevallen van auto’s die naar de sloop worden gebracht wordt maar liefst 90% van de auto nog gerecycled. Door de afname van het aantal sloopbedrijven en de strengere regels kun je er van uit gaan dat de bestaande sloopbedrijven zich goed aan de regels houden en jouw auto op de juiste manier slopen.

Er kan werkelijk van alles uit de auto opnieuw gebruikt worden na een ongeval. Als het tenminste niet zo erg beschadigd is dat het helemaal niet meer te gebruiken is. Als je wat moet verzinnen wat hergebruikt (recyclen) kan worden uit een auto kun je daarbij denken aan de stoelen, deuren of ramen. Maar ook alle onderdelen die er voor zorgen dat de auto vooruit komt kunnen als ze heel zijn natuurlijk nog hergebruikt worden.

Deze strengere regels wat betreft het milieu gelden natuurlijk ook voor mensen die de auto zelf uit elkaar willen slopen. Dit is namelijk een erg handig manier om nog zo veel mogelijk winst uit de auto te halen. Als je de onderdelen los uit de sloopauto haalt kun je deze op internet te koop aan bieden of aan garages bij jou in de buurt aanbieden. Je moet dan natuurlijk wel verstand van auto’s en het demonteren van onderdelen hebben.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230