Net zoals bij alle andere kamers in het huis, is het ook mogelijk om de badkamer een geheel unieke stijl aan te meten. Er zijn verschillende trends te benoemen die zich voordoen op badkamer gebied. Elke trend heeft zo zijn eigen kenmerken, waarvan onderstaand een aantal trends worden besproken.

Hout in de badkamer

Voor een natuurlijke uitstraling van de badkamer is het gebruik van hout een echte aanrader. Het gevoel van blote voeten op de vloer van hout wordt door veel mensen enorm gewaardeerd. Hout geeft een rustige uitstraling aan de badkamer, door de warme, sfeervolle uitstraling. Na een drukke dag is het heerlijk ontspannen in een badkamer met houten accenten. Tip: kies voor een wat robuustere uitstraling eens voor steigerhout.

Zachte lijnen in de badkamer

Het komt steeds vaker voor: badkamers met zogeheten zachte lijnen. Dit houdt in dat alles mooi afgerond is, in plaats van hoekig. Ronde vormen staan centraal: een ovalen bad, een ovalen wastafel, een ovale spiegel et cetera. Een badkamer met zachte lijnen/ronde afwerking is bovendien uitermate kindvriendelijk.

Een luxe badkamer

Ben je van plan een nieuwe badkamer te plaatsen, dan is een luxe badkamer een aanrader als je op zoek bent naar een plek om tot rust te komen. Als het aankomt op badkamers, dan zijn luxe en wellness onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit zijn dan ook de kernaspecten van een luxe badkamer, waarbij inloopdouches, bubbelbaden, stoomcabines en massagedouches zeker niet zullen misstaan. Door dit te combineren met rustige kleuren en kaarsen/theelichtjes ontstaat een werkelijk uniek en luxueus gevoel.

Een stijl kiezen

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om je badkamer een eigen look and feel te geven. Aan de hand van je eigen ideeën is het ook prima mogelijk om je eigen stijl te ontwikkelen.