De koude periode is voorbij en de zomer zit eraan te komen. De hoogste tijd om jouw tuinmeubelen uit de schuur te halen en in de tuin te zetten. Maar zijn de tuinmeubelen in een goede conditie en goed onderhouden? Daar weten onze specialisten wel raad mee!

De meeste steigerhouten meubelen kunnen onbehandeld buiten blijven staan. Nu zijn de Nederlandse zomers vrij onvoorspelbaar en lijkt het af en toe net alsof het winter is. Dus wat als deze zomer regenachtig is? Je hebt natuurlijk geen zin om elke keer de steigerhouten tuinmeubels te verplaatsen. Een aantal tips voor je op een rijtje! Plaats je steigerhouten tafel op een plek waar zon en wind het hout droog kunnen en laat je meubelen niet in het gazon staan wanneer het langdurig regent. Je kunt de meubelen dan het best op latjes met een gat erin plaatsen zodat het vocht niet van onderen in de meubels trekt. Zo waait ook de wind onder de meubels door. Steigerhouten meubels kunnen dus prima buiten blijven staan zonder dat ze behandeld zijn, maar mocht je ze dan toch willen behandelen, gebruik dan een white wash beits- olie, een grey wash beits of een transparante beschermlaag om ze dat kleine beetje extra bescherming mee te geven. Om een optimale bescherming te houden, raden wij je aan deze behandeling jaarlijks te herhalen.

Om het steigerhout langer mooi te houden, is het goed om de meubels af en toe schoon te maken met een borstel en een vochtige doek. Mocht je verder nog tips willen of heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij kunnen je nog meer vertellen over het onderhoud van steigerhouten meubels.

Klik verder voor meer informatie!