Tegenwoordig willen steeds meer mensen eerst proberen voordat ze iets voor vast nemen. In de supermarkten vind men het fijn als ze eerst een nieuw product kunnen proeven voordat ze het daadwerkelijk in het winkel wagentje leggen om af te rekenen bij de kassa en mee naar huis te nemen. Dit zelfde geld voor kranten en tijdschriften. Tegenwoordig worden er haast geen abonnementen direct afgesloten worden, de mensen willen eerst de mogelijkheid krijgen om een proefabonnement te nemen.

De mogelijkheid om een proefabonnement te nemen is er gelukkig volop. Zo kan jij eerst een abonnement op proef nemen en later pas beslissen of je hier een vast lidmaatschap op wilt. Beviel de krant of tijdschrift toch niet zoals gedacht, dat is geen enkel probleem je zit namelijk nog nergens aan vast.

Er zitten een hoop voordelen verboden aan een abonnement op proef. Zo betaal jij stukken minder dan losse edities van de krant of het tijdschrift en ben je ook nog goedkoper uit dan een normaal lidmaatschap. Helaas mag een proefabonnement maar een keer afgesloten worden in een bepaalde tijd. Het is dus niet mogelijk om je hele leven gebruik te maken van de mogelijkheid om een abonnement op proef te nemen.