Er zijn mensen die in de veronderstelling zijn dat hun auto na een ongeluk wat ernstige schade tot gevolg heeft niks meer waard is. Dat is vaak niet het geval want een autosloperij betaalt je in de meeste gevallen zelfs nog geld om jouw sloopauto over te nemen. Ze betalen jouw een bedrag omdat er vaak nog veel bruikbare onderdelen in de sloopauto te vinden zijn. Die kunnen zij weer te koop aanbieden of als ze licht beschadigd zijn repareren en dan alsnog te koop aanbieden.

Ze halen allerlei verschillende onderdelen uit jouw auto. Als alleen het achterste gedeelte van de auto helemaal in de kreukels ligt kun je natuurlijk nog genoeg onderdelen van het motor blok gebruiken. Ook de stoelen die in een auto zitten kunnen als ze nog werken te koop aangeboden worden door een autosloperij. Vaak verkopen zij de onderdelen echter ook weer door naar een winkel die de tweedehands artikelen dan te koop aanbiedt.

Bij een autosloperij kun je naast sloopauto’s ook schadeauto’s vinden. Schadeauto’s zijn meer waard dan sloopauto’s omdat van een schade auto het merendeel van de onderdelen nog hergebruikt kan worden. Je kunt bij een sloperij ook een auto vinden die beschadigd is geweest maar die hersteld is door de medewerkers van het sloopbedrijf. Die auto zal dan misschien wel wat blikschade hebben maar dat doet niks af van de diensten van de auto. Als er problemen met de motor waren dan zijn de schadeauto’s die te koop worden aangeboden daar ook van hersteld en kun je met een gerust hart de weg op.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230