Als je een auto tot je beschikking hebt is dat natuurlijk erg prettig. Maar wat moet je met de auto doen als deze dusdanig beschadigd is geraakt dat hij niet meer door de APK keuring komt en het repareren van deze auto te duur is. De verstandigste optie is dan om de auto van de hand te doen aan een autosloperij. Je kunt contact met hen zoeken en informeren of zij misschien geïnteresseerd zijn in jouw auto, en als dat zo is kun je een afspraak maken om de auto op te laten halen.

Sloopauto verkopen voor hoge vergoeding

Veel mensen kunnen de begrippen schadeauto en sloopauto niet goed van elkaar scheiden. Een overeenkomst van deze auto’s is dat deze beide vaak allebei niet meer goed te besturen of te rijden zijn. Het verschil tussen deze twee is dat een schadeauto vaak nog heel wat meer geld op levert dan een sloopauto. Als je het over een schadeauto hebt kan het namelijk ook een nieuwe auto betreffen die voor een deel ernstig beschadigd is. Er zitten dan nog veel bruikbare onderdelen in de auto en die kunnen gerecycled worden om weer in andere auto’s te gebruiken.

Als je een eigen auto hebt is het wel belangrijk dat je hiervoor een goede verzekering afsluit. Je moet minimaal een WA verzekering hebben zodat je schade aan andere personen vergoed krijgt. Als je ook tegen eigen schade verzekerd wilt zijn moet je kiezen voor een all risk verzekering.  Dit is wel vaak een veel duurdere verzekering dan de WA verzekering.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230