In de jaren ’70 werd in opdracht van NASA het Tempur materiaal ontwikkeld. In eerste instantie diende het materiaal om astronauten te ondersteunen bij het opstijgen van de raket. Tempurmateriaal bevat temperatuurgevoelige en drukverdelende eigenschappen, waardoor het ideaal was voor de extreme omstandigheden in de ruimte. In de jaren ’80 werd het Tempurmateriaal verder ontwikkeld tot matrassen en kussens, gebruikt op aarde

Tempur is een zeer complex materiaal. Het heeft een open celstructuur, wat er voor zorgt dat het materiaal zich makkelijk kan aanpassen aan de vorm van je lichaam. Dit zorgt voor extra ondersteuning in plaats van fysieke ongemakken. Het unieke van Tempur is dat het wanneer er geen gewicht op leunt, het altijd weer terugkeert in zijn oorspronkelijk vorm. Tempur is daarnaast in staat zich aan te passen aan je lichaamstemperatuur, waardoor deze wordt opgenomen en je minder gaat zweten. Dit alles leidt tot een comfortabeler en rustige slaap, zonder gedraai en gewoel.

Daarnaast heeft Tempur nu een nieuwe collectie, de ‘cloud’ lijn. De naam zegt het al, het lijkt alsof je op een wolk slaapt. Het Tempur Cloud matras is ontwikkeld, doordat Tempur gemerkt heeft dat mensen het niet prettig vinden om op een koud matras te moeten slapen. Het Cloudmatras reageert niet op invloeden van buitenaf zoals een koude kamer, zodat het matras altijd zacht en comfortabel is. Hierdoor vormt het zich nog sneller dan de andere Tempurmatrassen naar je contouren.

Ga eens naar een slaapwinkel bij je in de buurt om advies te krijgen over het juiste Tempur matras voor jezelf en je merkt meteen het verschil overdag. Ruimtelijk slapen is nu ook mogelijk op aarde.