Wanneer u zich geen uitweg meer weet in uw hoge schulden en de schulden zich maar blijven opstapelen, is schuldhulp een enorm verstandige oplossing. Een oplossing dat ervoor zorgt dat u hulp bij uw schulden krijgt.

Een WSNP-verklaring

Een WSNP-verklaring is een verklaring waarin staat waarom het niet is gelukt om met de schuldeisers om in een overeenstemming te komen. Maar wanneer kan een Schuldsanering Natuurlijke Personen worden aangevraagd? Dit kan worden aangevraagd wanneer het minnelijke schuldregelingstraject is mislukt of geen kans van slagen heeft. Zo’n verklaring heeft u nodig om de gegevens voor de aanvraag op de wet Schuldsanering Natuurlijke Personen te krijgen van de Rechtbank.

Hoe vraagt u een WSNP verklaring aan?

Ten eerste moet er sprake zijn van een onregelbare schuld of schuldeisers die weigeren. Ook moet de consulent van de afdeling budgetadvies en schuldbemiddeling adviseren of het wel verstandig is een aanvraag in te dienen. Echter kan ze ook beslissen om zaken te verbeteren om de slagingskans te verbeteren. Toch beslist de rechter uiteindelijk of u gebruik mag maken de verklaring. De WSNP regeling duurt 3 jaar. Soms wordt dit verlengd tot 5 jaar in uitzonderlijke situaties of zelfs verkort worden tot 1 jaar. Deze uitzondering is echter pas van toepassing bij oude of zieke mensen.

Toch zit er wel een staartje aan de WSNP-verklaring want als u deze niet goed doorloopt kan de schuldsanering worden omgezet in een faillissement. Daarnaast is het zo dat wanneer u gebruik heeft gemaakt van de schuldsanering dat u er de volgende 10 jaar geen gebruik meer van kunt maken.

Wilt u ook hulp bij uw schulden? Schuldhulp helpt u hier bij!