Ik was benieuwd wat ik zou kunnen gaan schilderen tijdens de schilderlessen waar ik me zojuist voor had opgegeven en wat ik allemaal bij deze lessen zou gaan leren. Misschien gingen we ook wel naaktmodellen schilderen, of landschappen, of gebouwen in het centrum van de stad. Het kon allemaal en hoe meer ik erover na ging denken des te vrolijker werd ik ervan. Ik dacht, waarom zou ik nog wachten op de lessen als ik nu gewoon een penseel kon pakken en te gaan beginnen met schilderen, gewoon om het te proberen in afwachting van de schilderlessen.

Ik haalde de penselen en verf van zolder en vond ook nog een groot vel papier dat ik kon gaan gebruiken. Ik schilderde wat en kwam erachter dat ik toch wel schilderlessen nodig had, want de techniek was niet om aan te zien. Ik merkte wel dat ik er blij van werd en dat ik nu wel erg enhousiast werd van het idee dat ik weer schilderlessen zou gaan nemen. Ik moest nog een weekje wachten en dan zou ik kunnen gaan beginnen met serieus schilderen. Ik had er erg veel zin in.

Een volle week later was het eindelijk zo ver. Nadat ik een week geleden had gelezen over iemand die schilderlessen zou gaan geven en had gebeld om te vragen of ik langs zou kunnen komen, kon ik nu vandaag eindelijk gaan beginnen met schilderen. Ik had de afgelopen week wel een beetje geoefend op grote vellen papier om mezelf weer even vertrouwd te laten raken met penseel, verf en papier. Het was niet bepaald een heel groot succes maar ik had er wel veel plezier in. Ik had dus heel erg veel zin gekregen om te gaan beginnen met de schilderlessen. Het was nu eindelijk zover dat ik kon beginnen.