Vandaag was eindelijk de grote dag en ik liep naar de studio toe waar de lessen zouden gaan plaatsvinden. Daar aangekomen zag ik dat er al een handjevol mensen aanwezig was. Ik was ruim op tijd en vroeg naar de mevrouw die de lessen zou gaan geven. Een van de aanwezigen wees me op een vrouw die in de hoek koffie stond te zetten. Ik liep op haar af en stelde me voor. Ze stelde zich ook voor en we zeiden hallo. Ze was blij dat ik naar de schilderlessen wilde gaan komen en zei dat deze mensen het grootste gedeelte waren, en dat er misschien nog twee of drie bij zouden komen om de schilderlessen te gaan volgen.

Ik nam plaats aan een tafel waar meer mensen zaten in afwachting op de lessen die zouden gaan volgen. Nog twee mensen kwamen binnen en stelden zich aan mij voor. Toen sloot de mevrouw die de schilderlessen zou gaan geven de deur en zei dat ze blij was dat iedereen er was en dat ik een nieuweling was die zich even voor moest stellen aan de groep.

Ik stond op en stelde me voor, en ik zei dat ik deze schilderlessen wilde gaan volgen omdat het me leuk leek om een oude passie weer te doen herleven. De groep knikte begrijpend en de mevrouw die de lessen zou gaan geven bedankte me en ik ging zitten. We zaten allemaal voor een groot vel papier waar we deze les op zouden gaan tekenen. Deze tekening zou de basis worden van het schilderij wat we tijdens de reeks schilderlessen zouden gaan maken, dus het was belangrijk dat we er veel aandacht aan zouden gaan besteden. We mochten in principe zelf weten wat we wilde maken maar voor de lessen zouden landschappen een goed begin zijn.