Hou je ervan om naar de infraroodsauna te gaan? Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom geven wij je in dit artikel een aantal tips om jouw tijd voor, tijdens en na de infraroodsauna zo fijn mogelijk te laten verlopen. Zo kun je optimaal genieten.

infraroodsauna

#1 Douche

Om te beginnen, maar de infraroodsauna gaan met een overvolle of lege maag is nooit een goed idee. Met een volle blaas ook niet, dus ga eerst nog even naar het toilet. Zo weet je zeker dat je in de infraroodsauna goed kunt ontspannen. Neem daarna een warme douche. Je poriën kunnen zich op die manier al openen en je gaat voorverwarmd de infraroodsauna in.

#2 Afdrogen

Veel mensen vergeten deze stap, maar het toch echt beter om je eerst af te drogen voor je de infraroodsauna ingaat. Het is overigens wel beter om met je handdoek op je huid te deppen in plaats van te wrijven. Je huid raakt daardoor namelijk niet beschadigd.

#3 Voetbad

Kun je nog voor je de infraroodsauna instapt een warm voetbad nemen? Doen! Het helpt je namelijk om sneller te transpireren in de infraroodsauna.

#4 Infraroodsauna

Leg in de infraroodsauna een groot badlaken klaar waarop je kunt gaan zitten. Zitten is in de infraroodsauna beter dan gaan liggen. Dit komt omdat infrarood zich horizontaal verplaats en niet zoals hete lucht verticaal.

Wat veel mensen niet weten is dat het beter is om in een korte tijd heftig te transpireren, dan minder in een langere tijd. Zet je infraroodsauna daarom niet op te lage temperatuur en blijf er ook niet te lang in zitten! Wij adviseren een maximale duur van 15 minuten.

#5 Afkoelen

Heerlijk genoten van je tijd in de infraroodsauna? Tijd om af te koelen! Hoe? Wij adviseren om, als het kan, eerst in de buitenlucht af te koelen. Je lichaam heeft namelijk behoefte aan zuurstof. Daarna is het slim om je af te koelen met een koude of lauwe stortdouche of water verstuiver. Een koud dompelbad is ook een goede optie, maar stoel je voor je erin gaat wel eerst af! Is je bloeddruk hoog? Vermijd dan een koud waterbad of stortdouche.

#6 Voetbad

Warm je lichaam van top tot teen op met een warm voetbad nadat je bent afgekoeld!

#7 Afkoelen

Nog een keer afkoelen? Ja! Het is goed voor je hart en bloedvaten en zo houd je je lichamelijk weerstand op pijl houden.

#8 Ontspanning

Kom helemaal bij en geniet na van je rondje in de infraroodsauna en rond af met een rustpauze van 15 minuten.