Het is toch echt heel erg persoonsafhankelijk wanneer men een rollator nodig heeft. Als ik kijk in mijn directe kringen dan valt mij op dat mijn beide oma’s nu een rollator gebruiken maar beide om een hele andere reden. Zo gebruikt mijn ene oma een rollator omdat ze gewoon wat onzekerder is geworden met lopen en het fijn vindt om extra houvast te hebben tijdens het lopen. Meerdere mensen gebruiken daarom toch een rollator omdat het allemaal wat onzekerder gaat als je ouder wordt.

Daarentegen gebruikt mijn andere oma sinds kort een rollator omdat ze revalideert van een val waarbij ze een beenbreuk opliep. Alleen haar wil om zo snel mogelijk van deze rollator af te komen is zo groot dat ze al dagelijks het karretje laat staan en met een wandelstok op pad gaat. Of dit zo verstandig is, is dan nog maar de vraag maar zo zie je wel dat persoonlijkheid zeker een belangrijk onderdeel is van het rollator gebruik.

Belangrijk is dat mensen hulpmiddelen gebruiken als ze zij er zelf klaar voor zijn. Jammer is dat deze artikelen steeds minder door zorgverzekeraars worden vergoedt dus zullen de toch vaak al wat armere oudere het lastig hebben om een hulpmiddel aan te schaffen