rode wijnRode wijn is voor veel mensen de meest geliefde rode wijn. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Rode wijn is lekker en gezond tegelijkertijd. De mooie, vaak robijnrode kleur van de wijn komt voort uit het verificatieproces. Tijdens dit langdurige proces wordt het druivensap in een houten vat gefermenteerd samen met de schil van de blauwe druiven. Door de globalisering van de wijnproductie en verkoop zijn er tegenwoordig veel soorten rode wijn verkrijgbaar. In dit artikel benoem ik kort de meest bekende en meest gedronken rode wijnen.

 

Bekende typen rode wijn:

Cabernet Sauvignon – dit is waarschijnlijk de meeste bekende type rode wijn. Oorspronkelijk komt deze wijn uit de Franse regio Loire. Tegenwoordig wordt de Cabernet Sauvignon over de hele wereld geproduceerd. Rode wijnen als deze hebben vaak een diep paarse kleur met een intens aroma in smaak. Hij is geliefd bij wijnliefhebbers van over de hele wereld.

Malbec – wordt geproduceerd door het telen van druiven in Argentinië. Er zitten hoge levels van zuur in en worden daarom vaak gecombineerd met de zachtere Franse druivenrassen.

Cabernet Franc – deze rode wijn wordt net als zijn broertje veelal geproduceerd in de Franse Loire. De druiven worden veelal gebruikt als blend om veel verschillende soorten te produceren.