Rittenregistratie hebben wij thuis eens uitgeprobeerd toen we op vakantie gingen naar Frankrijk. Dit hebben we gedaan omdat we wel eens wilde weten hoeveel kilometer het nu echt wat en wat het verschil is tussen een app en een tomtom. Zit er verschil tussen het aantal kilometers of maakt dat niks uit.

De reis

De reis naar Frankrijk verliep eigenlijk helemaal voorspoedig tot dat we vlak voorbij Parijs waren en gelukkig waren we tenminste al voorbij Parijs anders was het waarschijnlijk niet goed gekomen. Vanaf daar hebben we toch wel, althans voor ons gevoel, enkele tientallen kilometers om moeten rijden vanwege kapotte wegen of dieren op de weg. Ja, precies, we hebben zelfs om moeten rijden om een kudde met schapen de snelweg op liep en niet meer aan de kante wilde gaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat de kilometerregistratie extra kilometers heeft geteld terwijl dit dus eigenlijk niet aan ons lag.

Kilometerregistratie

Uiteindelijk kwam uit deze test dat de app en de tomtom op 4 kilometer na dezelfde aantal kilometers zeiden en we dat op een afstand van meer dan 1500 kilometer kunnen vaststellen op een goed systeem. Het klopt dus. Het spreekt de waarheid. Ze zijn uit de test gekomen. Heeft u interesse? Klik dan op de kop van deze alinea.