Je bent opzoek naar een goede rijschool, maar waar moet je dan opletten? Ik heb uiteindelijk gekozen voor Rijschool Bergen op Zoom en dat is achteraf zeker geen slechte keuze gebleken, maar verder moet je op erg veel dingen letten. Zaken waar je vooraf helemaal geen weet vanaf hebt, maar zeker van belang zijn. Wat denk je aan de slagingspercentages of de cursus die worden aangeboden. Daarop wordt vaak snel al een keuze gemaakt.

Slagingspercentages

Zo zijn slagingspercentages absoluut de moeite waard om deze even na te checken. Zo zijn er rijscholen met nog niet eens een slagingspercentage van zo’n 10%, maar er zijn ook rijscholen die dik boven de 70%. Hier kun je dus zeker even na kijken. Het loont ook nog eens. Het CBR doet daarnaast ook nog eens de moeite om haar gegevens zo betrouwbaar mogelijk te maken. Zodat elke rijschool erop beproefd wordt om goed om te gaan. Een slechtslagingspercentage’s kost je immers nieuwe klanten. En klanten verliezen wil uiteindelijk helemaal niemand!

Rijschool Breda

De rijschool uit Brede was daarentegen ook een goede overweging. Daar gaven ze goede cursussen en pakketten aan. Ook was de kostenindicatie er het best, maar daar is de keuze dus niet op gevallen. Of eigenlijk ook wel, want het is allebei ongeveer dezelfde rijschool alleen liggen ze niet allebei bij mij in de buurt.