Detectordirect.nl is dé detectorspecialist met het grootste assortiment van Nederland! U kunt op de website van detectordirect.nl veel informatie vinden over verschillende soorten detectors. Met name de metaaldetectors zijn erg populair bij onze bezoekers. U kunt echter ook veel andere soorten detectors vinden zowel voor particulier gebruik als professioneel gebruik. De metaaldetectors hebben wij onderverdeeld in 3 rubrieken. Voor de kinderen, starters en de professionals.

Gebruik van metaaldetectors

Metaaldetectors worden in tal van situatie’s gebruikt. Ze worden bijvoorbeeld vaak gebruikt door de politie of het leger. Dit gebeurd vaak om verborgen wapens, munitie of explosieven te vinden. Ook worden ze vaak gebruikt op airports. De controle op vliegvelden is dan ook sterk verbeterd na het incident op 11 september in de Verenigde Staten. Er zijn metaaldetectors in de vorm van poorten of op schiphol tegenwoordig ook kleine kamers die mensen controleren op gevaarlijke metalen. Ook worden er kleinere metaaldetectors gebruikt als het alarm af gaat om een metaal te vinden. In de archeologie worden metaaldetectors ook vaak gebruikt. Hiermee kunnen mensen bijvoorbeeld oude speerpunten, wapens en historische munten vinden. Er zijn ook nog hobbiësten die graag gaan zoeken naar voorwerpen met een metaaldetector. Er kan dan van alles worden gevonden afhankelijk van waar men zoekt. Het is wel eens voorgekomen dat mensen hele schatten hebben gevonden, simpelweg in hun achtertuin.

Op pad met de metaaldetector

Er zijn al een heleboel mensen die zoeken met metaaldetectors als hobby hebben. Ook zijn er tal van clubs en verenigingen hiervoor. Een simpele internet zoek levert al tal van mogelijkheden, maar http://www.detectordirect.nl heeft ook een vereniging voor u. “The Coinhunters Company” heeft namelijk zoektochten en prijzen die u kunt winnen. Onder het kopje “Coinhunters Company” staat hier meer informatie over. Ook kunt u natuurlijk zelf op stap gaan.

Hieronder staat een verzameling van een paar goede locaties:
-Stranden of duinen
-Oude stortplaatsen
-Bossen of heide
-Plekken waar vroeger gebouwen stonden of waar nu gebouwen worden gebouwd.
-Akkers en weilanden

Vaak liggen hier waardes tussen die u weer kunt vinden. U zult verbaast zijn over hoevaak mensen iets laten vallen of hoe vaak bepaalde onderdelen van machines in de grond voorkomen. Zorg er wel altijd voor dat u vergunning heeft indien nodig om problemen te voorkomen.