Microsoft Excel is een buitengewoon handig programma. U kunt Excel gebruiken om veel data in te verzamelen. Het verzamelen van data in Excel is echter maar de eerste stap, want het belangrijkste komt dan nog: het analyseren van de verzamelde data. U begrijpt dat, wanneer u honderden, duizenden of zelfs tienduizenden rijen heeft ingevoerd, het niet eenvoudig is dit handmatig te analyseren. En dat is waar Powerpivot voor Excel 2010 om de hoek komt kijken.

Met Powerpivot is het mogelijk om snel business intelligence oplossingen te bouwen. Nadat een dergelijke oplossing gebouwd is, kan deze direct geïmplementeerd worden. Maakt u gebruik van Powerpivot voor Excel 2010, dan wordt een veelvoud aan complexe data in Microsoft Excel eenvoudig omgezet naar informatie die goed te gebruiken en begrijpen is.  Zelfs voor miljoenen rijen met gegevens is Powerpivot dé oplossing. Deze kostenefficiënte oplossing brengt relaties tussen gegevens in kaart. Het mooie aan Powerpivot voor Excel 2010 is dat u zelf aan de slag kunt, zonder tussenkomst van IT specialisten.

De mogelijkheden van Powerpivot zijn haast eindeloos. U kunt krachtige gegevens analyses uitvoeren en geavanceerde gegevensmodellen opstellen. Met Powerpivot voor Excel 2010 is het ook mogelijk om in een zeer kort tijdsbestek analyses en rapportages samen te stellen. Het is daarnaast ook mogelijk om databestanden te koppelen met elkaar. Op deze manier kunt u met Powerpivot gebruiksvriendelijke dashboards maken. Meer informatie kunt u vinden op BlackBrick.nl.