Personeelsplanning is erg belangrijk binnen een bedrijf. Als erg geen werknemers aanwezig zijn, liggen de activiteiten van het bedrijf stil. Er moet vaak rekening gehouden worden met diensten die wisselen, en ook nachtdiensten zijn niet ongebruikelijk. Als er slechts een paar man personeel werkt binnen een bedrijf, kan dit vaak nog wel overzien worden. Alhoewel ook daar problemen kunnen ontstaan.

Veel personeel inplannen

 

Voor grotere bedrijven met veel personeel is dit een veel grotere klus. Een goed voorbeeld is een fabriek waar dingen worden geproduceerd. Een ziekenhuis is een ander goed voorbeeld dat hiermee te maken krijgt. Bij zulke bedrijven is de planning van het personeel van groot belang voor de organisatie. Hierdoor blijft het bedrijf altijd doordraaien, en zijn er geen verloren uurtjes.

De prikklok

Fysieke prikklokken voor personeel zijn heel gebruikelijk binnen bijvoorbeeld een fabriek. Ze registreren werktijden werknemers tot op de minuut. Personeel klokt in en uit tijdens de dag. Werken met een computersysteem kan dit een stuk eenvoudiger maken. Wanneer de prikklok en het tijdsregistratiesysteem kunnen worden geïntegreerd is dit natuurlijk fantastisch. De prikklok wordt dan gekoppeld aan een softwaresysteem.

Gekoppelde systemen

 

Hierdoor hoeven er geen gegevens te worden overgenomen. Alles wordt automatisch met elkaar verbonden, en dit scheelt veel tijd en geld. De werktijden van alle werknemers zitten direct in het systeem verwerkt. Er zijn voldoende aanbieders te vinden die zich hierin specialiseren.