Toen wij in het verleden zeurden om een trampoline bij mijn ouders, kregen we iedere keer nul op het rekest. Pas na een paar maanden kregen we ze zover om toch eens serieus over trampolines na te denken. Ze vonden ze eigenlijk te gevaarlijk, totdat ze van anderen hoorden dat er bij hun nog nooit ongelukken mee gebeurd waren. Toen kwamen ze met het argument dat trampolines eigenlijk veel te duur waren, maar toen de prijzen gingen zakken en er steeds scherpere aanbiedingen kwamen viel ook dit niet meer vol te houden. Uiteindelijk kregen we ze dus toch zover om een trampoline voor ons te kopen.

Een twijfelpunt dat ze nog steeds hadden, bleef ook overeind staan. Ze waren namelijk bang dat we erg snel op de trampoline uitgekeken zouden raken, dat deze vervolgens na een paar weken niet meer gebruikt zou worden en zou verpieteren in de tuin. Wij bezwoeren ze natuurlijk dat we trampolines leuk zouden blijven vinden en dat dit absoluut niet het geval zou zijn. Al moet ik nu toegeven dat ik er zelf ook wel eens aan getwijfeld heb. Ik hoorde inderdaad vaak verhalen van mensen die een trampoline aangeschaft hadden voor de kinderen en dat deze na een paar weken niet meer gebruikt werd. Maar wij riepen natuurlijk om het hardst dat wij trampolines altijd leuk zouden blijven vinden.

En die belofte hebben we ook waar kunnen maken. Onze trampoline zijn we altijd blijven gebruiken. Natuurlijk de ene periode iets meer dan de andere, maar vooral mijn broertje springt er met regelmaat nog eens op. Mijn ouders hebben nu zelfs twee trampolines bij huis staan. Mijn moeder past namelijk regelmatig op de buurkinderen en die wilden ook altijd zo graag op de trampoline springen. Omdat mijn moeder ze te klein vond hiervoor, is ze op zoek gegaan naar kleinere trampolines en uiteindelijk heeft ze voordelig een speciale kindervariant op de kop weten te tikken.

De investering in beide trampolines is absoluut de moeite waard geweest. De kleine trampoline is vaak door de oppaskinderen gebruikt en ze hebben daar altijd veel plezier van gehad. Nu zij groter zijn, gebruiken ze ook vaak de grote trampoline en mijn broertje gebruikt deze dus ook regelmatig. Hieruit blijkt dat een investering in trampolines een zeer goede investering kan zijn. Het heeft er bij ons in ieder geval voor gezorgd dat wijzelf en de oppaskinderen veel meer buiten speelden.