Wanneer je een auto in je bezit hebt die niet meer aan de veiligheidseisen voldoet en die dus ook niet door de Algemene Periode Keuring (APK) heen komt dan moet je van jouw auto af. Wanneer je het meeste geld aan jouw auto wilt verdienen moet je jouw auto zelf gaan slopen. Je moet de auto dan uitschrijven bij het RDW en kunt de auto daarna uit elkaar gaan knutselen. Als je dan de werkende onderdelen te koop aan biedt kun je hier nog flink wat geld aan verdienen. Je moet dit dan wel volgens de regels doen en de kennis daar voor hebben natuurlijk. Een alternatief is bijvoorbeeld een merk specialist zoals een Toyota sloperij.

Je kunt jouw auto ook te koop aan bieden op het internet. Misschien zijn er nog wel mensen die geïnteresseerd zijn in een beschadigde of kapotte auto. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn voor iemand die aan autocrossen meedoet. Die kan jouw auto nog als bruikbaar ervaren omdat hij er toch niet mee op de openbare weg rijdt maar op race locaties. Of een knutselaar koopt jouw auto op en bouwt de auto opnieuw op of hij gebruikt de onderdelen voor zijn eigen auto(s).

Je kunt ook nog bij een sloperij terecht waar je jouw auto te koop aan kunt bieden. Zij betalen je nog een vergoeding voor de auto afhankelijk van de staat van de auto. Als je nog een redelijk goede auto hebt dan kun je waarschijnlijk nog veel geld voor jouw auto krijgen. Als de auto wat meer beschadigd is dan krijg minder geld voor jouw auto.