Er komt een dag dat het zover is, onze kinderen gaan het huis uit. Na jaren spulletjes sparen voor de uitzet en kijken naar Hogescholen en kamers in Nijmegen, Amsterdam en Groningen is het de tijd dat de kinderen uitvliegen. Het zoeken naar een kamer is overigens makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk veel meer studenten dan studenten kamers. In veel gemeentes is dit een bekend probleem. Er worden wel nieuwe complexen gebouwd maar dat is vaak nog niet genoeg.

Toen uiteindelijk bekend werd in welke stad de studie plaats ging vinden konden we gerichter opzoek naar een kamer. Het werd Nijmegen, via de website van kamer beheer service hebben we een schitterende betaalbare kamer gevonden. Met de nadruk op betaalbaar want toch moet je als ouders vaak nog bijdragen in de kosten van het studenten leven. De komende jaren zullen veel feesten, weinig werken en hard studeren dagelijks de revue passeren.

Het is een goed gevoel om het tijdig geregeld te hebben want als ouders is het ook zeker fijn dat je weet dat je kinderen op een veilige plek belanden. Het zal thuis wel even wennen zijn en ongetwijfeld zullen ook wij er niet aan ontkomen dat in de weekend de wasmand goed gevuld zal zijn.