Heb jij nog geen antivirus programma op je computer of laptop staan? Zorg er dan voor dat je deze zo snel mogelijk installeert. Er zijn verschillende aanbieders waar je uit kunt kiezen, maar zelf kan ik Avast absoluut aanraden. Sommige mensen zijn niet helemaal overtuigd van het nut van een dergelijk antivirus programma, maar ik kan je verzekeren dat deze je zal beschermen tegen veel verschillende bedreigingen. Avast heeft mijn laptop in ieder geval al verschillende malen goed beschermd tegen een aanval.

Sommige mensen denken dat ze wel zonder antivirus software kunnen, omdat ze altijd heel voorzichtig zijn met wat ze openen. Ik ben daar zelf ook altijd heel voorzichtig mee, maar toch was ik laatst erg blij dat ik Avast ooit geïnstalleerd had. Ik had namelijk een e-mail gekregen waar vreemde links in stonden en deze vertrouwde ik daardoor helemaal niet. Ik wilde de mail gaan verwijderen, maar door kuren van mijn muis, deze reageert niet helemaal goed meer en springt daarom soms opeens van de ene hoek van het scherm naar de andere, klikte ik per ongeluk op de link in plaats van op verwijderen. Meteen wilde een vreemd programma zich installeren op mijn laptop, maar gelukkig kwam het antivirus systeem van Avast meteen in actie en sloot deze programmering. Ik moest even wachten en kreeg toen de melding dat het gevaar succesvol verwijderd was.

Zo zie je maar weer dat je, ook als je heel voorzichtig bent, altijd baat kunt hebben bij antivirus programma’s. Avast is slechts een van de vele aanbieders op dit gebied, maar het is wel de aanbieder waar ik de beste ervaringen mee heb. Ik heb ook wel eens antivirus software gebruikt van een ander bedrijf dan Avast, maar ik vond dat deze toch duidelijk minder bescherming bood.

Als je kiest voor het installeren van antivirus software van Avast, dan heb je de keus uit een gratis variant en een variant waar je wel voor moet betalen. De gratis versie biedt uiteraard minder bescherming, maar je hebt dan wel de basis afgedekt. Deze beschermt namelijk tegen virussen en spyware. Als je de betaalde versie antivirus van Avast aanschaft, dan worden persoonlijke gegevens beschermd, risicovolle programma’s veilig uitgevoerd, winkelen en bankieren wordt beveiligd, spam wordt gestopt en aanvallen van hackers geblokkeerd. Het biedt dus duidelijk extra beveiliging. Maar als u zelf altijd goed oplet tijdens het internetten, dan volstaat in de meeste gevallen de gratis variant.