Op 20 juli 2013 heeft Samsung twee innovatieve nieuwe gadgets gepresenteerd. Het gaat hierbij om een tablet die zowel op Android als op Windows 8 draait en een camera met verwisselbare lenzen die op Android draait.

De Ativ Q: een tablet op Android en Windows 8

De hybride tablet draait op de volgende twee besturingssystemen: Windows 8 en Android. Met een simpele klik kan er tussen deze twee worden gewisseld. Het is daarbij ook mogelijk om een Android app op het homescreen van Windows 8 te zetten waardoor het mogelijk is om snel vanuit een Windows-omgeving een Android app op te starten.

De Ativ Q, zoals deze tablet heet, heeft een schermresolutie van 13,3 inch en de resolutie van 3200 bij 1800 pixels mag er ook wezen. De Ativ Q bevat een Intel Haswell-processor en heeft een dikte van 13,9 millimeter en een gewicht van 1,29 kilogram. Het scherm kan volgens Samsung zelfs in vol zonlicht worden gebruikt. Onderaan de tablet zit een scharnier. Door middel van schuiven komt er een toetsenbord tevoorschijn waardoor de tablet als Windows 8-laptop te gebruiken is. Deze tablet is op vele standen te gebruiken.

Nieuwe accessoire: Android-camera Galaxy NX

Er is ook een nieuwe Samsung tablet accessoires aangekondigd. Dit betreft een nieuwe camera. De Galaxy NX draait op Android-versie 4.2.2 en is de eerste Android-camera ter wereld die gebruikt kan worden met verwisselbare lenzen. Weliswaar van Samsung.

Alle 30 verschillende lenzen die Samsung heeft uitgebracht, kunnen worden gebruikt op deze Android-camera. De camera heeft een resolutie van 4,8 inch en bevat een snelle 1,6 GHz quadcore-processor. Video’s kunnen ook in full hd worden opgenomen.

Nieuwe Samsung accessoires kopen?

Aangezien er nu weer een nieuwe tabblad beschikbaar is, zijn ook weer nieuwe Samsung accessoires beschikbaar. Bekijk onze webshop: samsung-gadgetwebshop.nl.