Enkele jaren geleden waren er in Nederland veel en dan ook echt veel meer autosloperijen te vinden dan tegenwoordig. Die regels zijn er op in gesteld dat de sloperijen het grootste gedeelte van de auto bewaren. Als het mogelijk is dan moeten de onderdelen die uit de auto’s worden gehaald opnieuw gebruikt worden. Omdat er tegenwoordig veel strengere regels gelden en deze ook beter gecontroleerd worden hebben veel van die oude sloopbedrijven moeten besluiten om te sluiten. Dat omdat zij vaak de regels die opgesteld zijn om vakkundig voertuigen te demonteren niet na kunnen komen. De auto’s moeten natuurlijk wel op een juiste manier gesloopt worden en de vloeistoffen die achterblijven in de auto moeten ook netjes opgeruimd worden. Vroeger werd dat nog wel gedumpt en dat is niet goed voor het milieu.

Dat er veel van die autosloperijen gesloten zijn heeft wel weer tot gevolg dat de overgebleven sloperijen zich goed aan de regels houden. Als je jouw auto uit handen geeft aan een autosloperij ben je er van verzekerd dat die de auto sloopt en ook aan het milieu denkt. Als zij zich niet aan de regels houden dan kunnen ze flinke boetes krijgen van milieu ambtenaren.

De sloop is naast het slopen van auto’s ook een echt handelscentrum voor onderdelen van auto’s. Ze kunnen je allerlei soorten dingen verkopen van autodeuren tot aan banden. Als je op zoek bent naar een speciaal onderdeel voor jouw auto kun je daarom ook eens op de sloop gaan kijken voor dat onderdeel.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230