Vorige week ben ik naar de bouwmarkt bij mij in de stad toegegaan op zoek naar loungeset aanbiedingen. Ik wilde namelijk altijd al een loungeset hebben, maar ik heb er nooit het geld voor. Toen bedacht ik me dat er natuurlijk vast ook wel goede loungeset aanbiedingen zouden zijn. Een loungeset hoeft niet per se bakken vol met geld te kosten, zo kwam het mij voor. Enfin, ik begaf mij dus naar de plaatselijke bouwmarkt. Het is zo’n grote keten waar ik de naam nu niet van ga noemen, maar die u allicht wel kent of waar u tenminste eens van heeft gehoord. Nadat ik de auto had geparkeerd op de ruime parkeerplaatsen en daarvoor een parkeerkaart had gekocht, ging ik de winkel binnen. Ik volgde de pijlen naar het gedeelte ‘tuin’ en ja hoor, er was een hele ruimte vol met de mooiste loungeset aanbiedingen. Ik liep de ene na de andere fraaie loungeset voorbij, en alles tegen lage prijzen. Ik heb de vrijheid genomen om telkens even op de stoelen te gaan zitten om te kijken hoe dat zat. Tevens inspecteerde ik dan even de tafels om te kijken of de kwaliteit wel goed was.

De tweede loungeset die ik zag leek mij bijvoorbeeld niet al te degelijk. Het zag er allemaal wat krakkemikkig uit en was dus bepaald niet stevig. Het is natuurlijk leuk om een van de goedkoopste loungeset aanbiedingen mee te nemen, maar als het dan al na een paar maanden in elkaar stort van ellende, heb je er alsnog in het geheel niets aan. Dan moet je ook weer een procedure starten en dat kost ook geld, zelfs als de rechter je uiteindelijk in het gelijk stelt. En ondertussen heb je nog steeds geen deugdelijke loungeset, want daar zul je weer een keer voor naar een bouwmarkt of iets dergelijks moeten. Kortom: je schier er helemaal niets mee op. Ik besloot dan ook om nog maar even verder te kijken in de afdeling met de loungeset aanbiedingen. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de allerlaatste loungeset. Dat zul je natuurlijk altijd zien, dat je een hele tijd rond zit te kijken en dan op het eind het laatst bekeken object pas geschikt vindt. Maar ja, je moet er ook wat voor over hebben om een van die goede loungeset aanbiedingen mee naar huis te nemen. Ik ben in ieder geval tevreden over mijn nieuwe tuinmeubelen.