Ben je bezig met het organiseren van een bedrijfsfeest? Dan moet er van alles geregeld worden van catering tot locatie tot uitnodigingen. De keuze voor goed entertainment blijkt echter vaak lastig te zijn. Wat voor muziek kies je? Wordt het een band of een DJ?  Wel of niet via een boekingskantoor boeken? In dit artikel geven we een heel aantal tips bij de keuze voor muziek op uw personeelsfeest.

Band of DJ?

De belangrijkste keuze om te maken is de keuze voor een DJ of live band. Er zitten wezenlijke verschillen en die zetten we hierbij op een rijtje. Over het algemeen is een DJ goedkoper omdat deze alleen komt en minder apparatuur gebruikt. Een gemiddelde band heeft gauw een bezetting van vier tot zes muzikanten en die moeten natuurlijk allemaal hun brood verdienen. Een DJ is vaak wat breder in de keuze van zijn muziek, maar heeft weer minder mogelijkheden om de zaal mee te krijgen en de interactie met het publiek te zoeken. Juist coverbands zoals Day Out (meer info)  staan bekend om hun interactie met het publiek en de sfeer die ze daarmee kunnen brengen. Bands zijn er ook in alle prijsklassen te boeken, afhankelijk van kwaliteit, beroeps of hobby, etc. Voor DJ’s geldt hetzelfde. Je kunt gaan voor Tiesto of voor een locale hobbyist die graag in de weekenden plaatjes draait. Het prijskaartje is natuurlijk heel verschillend.

Boekingskantoor of direct?

Je live muziek kun je via een boekingskantoor regelen of rechtstreeks bij de artiest of band zelf. Het boekingskantoor heeft het voordeel dat er vaak wordt gewerkt met een contract zodat zaken goed geregeld zijn. Mocht de band of artiest onverhoopt verhinderd zijn, dan hebben ze vaak genoeg anderen in hun bestand zitten om deze te vervangen. Ook kent een boekingskantoor vaak veel verschillende DJ’s, bands en artiesten zodat zij je kunnen helpen bij de juiste keuze.

Geef je minder om deze voordelen of is je budget wat beperkter, dan raden we je aan om rechtstreeks te boeken. Sommige DJ’s en bands doen dit niet omdat ze exclusief via een kantoor boeken, maar de meesten doen dit wel. Het scheelt vaak aanzienlijk (20-40%) in de kosten en je hebt ook nog rechtstreeks contact wat het een stuk persoonlijker maakt. Belangrijkste risico dat je loopt is op het moment dat de act verhinderd is.

Wat voor muziek?

Wat voor live muziek wil je eigenlijk op je feest? Dit is helemaal afhankelijk van de aard van het feest, het moment in de week en op de dag, de gasten en je eigen voorkeuren. Probeer de muziek in ieder geval zoveel mogelijk af te stemmen op deze factoren. Denk er ook over na of je er een dansfeest van wilt maken of juist niet. Dit stelt hele andere eisen aan de band of DJ. Een checklistje:

  • Wat voor genre muziek zoek je?
  • Moet er gedanst worden?
  • Wat verwachten je gasten?
  • Hoe hard mag er gespeeld worden?

Wij wensen je veel succes met het organiseren van je personeelsfeest en hopen dat je de juiste muziek kunt vinden om je feest tot een groot succes te maken!