Het plaatsje Moraira aan de Spaanse Costa Blanca blijft ondanks de Crisis een uitermate populaire bestemming voor mensen die een tweede huis willen kopen in Spanje. Een huis kopen in Moraira is voor vele Nederlanders nog steeds erg gewild en menige makelaar in Moraira merkt dit ook aan het koopgedrag van de Nederlanders.

Het plaatsje heeft in de afgelopen 10 jaar enorm aan populariteit gewonnen en wordt nu ook wel  het Saint-Tropez van de Costa Blanca genoemd. Met twee zandstranden en nog een aantal rotsachtige strandjes rondom is er genoeg keuze om er heerlijk aan zee te liggen. Ook de restaurants zijn van goede kwaliteit en er zijn zat gezellige Barretjes en cafeetjes om voor een aangename avondsfeer te zorgen.

In de vele villawijken, in het Spaans “urbanizaciones” genoemd zijn de laatste jaren mooie villa’s gebouwd die nu voor een redelijke prijs te koop zijn. Ook het nieuw bouwen van villa’s neemt weer toe, mede door de goede aanbiedingen van bouwgrond en het feit dat er op dit ogenblik zeer vakbekwame professionals elektriciens, loodgieters etc, voor de aannemers te krijgen zijn,  dit in tegenstelling tot de hoogtijdagen van de bouw, waarbij iedereen die een spatel vast kon houden meteen tot bouwvakker gebombardeerd werd.

Ook moderne villa’s zijn in Moraira meer voorhanden, veel meer dan bijvoorbeeld in Altea, waar dit type villa vrijwel niet voorkomt.

Mogen we de resultaten van Google Trends geloven, dan is de intresse van de Nederlanders in Moraira nog steeds stijgende. Het zoekwoord “Moraira” zit volgens dit medium al jaren in de lift en het einde is nog niet in zicht.

Wij hopen dan maar dat Moraira zijn eigen gezicht kan bewaren zonder dat het een prooi wordt van het massatoerisme zoals Javea of Benidorm.