Voor de verjaardag van mijn vriend was ik op zoek naar een mooi horloge van Gshock. Ik kende het merk zelf niet zo goed, maar ik wist wel dat hij er echt weg van was en dat het solide producten zijn. Dus op een middag ging ik de stad in op zoek naar een mooi, doch betaalbaar g-shock horloge voor mijn vriend. Winkel in, winkel uit en ik kon er zo snel niet één vinden. Blijkbaar moet je toch in de wat exclusievere zaken komen wil je een Gshock kopen. Aldaar zag ik een vitrine vol met prachtige klokjes van g-shock. De verkoper vertelde me dat er regelmatig limited editions uitkomen, naast de standaard modellen die enkele keren per jaar uitkomen. Ik wist ongeveer welke exemplaren mijn vriend al had en ik geloofde dat hij nog geen enkele limited edition van Gshock had. Dat was dus makkelijk voor mij, want ik zou nu kunnen uitzoeken wat ik wilde. Het probleem was alleen dat de keus nogal breed was: van kleinere tot ronduit grote horloges en van bescheiden tot opvallende kleuren. Gelukkig wist ik wel enigszins wat zijn smaak was.

En dus sloeg ik de adviezen van de verkoper in de wind en koos ik gewoon een Gshock uit waarvan ik dacht dat mijn maatje die wel mooi zou vinden. Het was een behoorlijk grote en opvallende

g-shock, maar ik kende hem goed en ik wist dat hij liever dit had dan een bescheiden exemplaar van Gshock. Het moest immers wel opvallen, waarom zou je anders zo’n duur uurwerk kopen? Kortom, de g-shock die ik had uitgezocht zou vast en zeker in de smaak vallen. Ik betaalde en liet de Gshock mooi inpakken.

Op de verjaardag zelf overhandigde ik hem het cadeau. Hij had er geen idee van dat ik een Gshock had gehaald en daarnaast had hij het ook nooit van me gevraagd, dus hij kon onmogelijk weten wat ik voor hem had gehaald. Toen hij de luxe doos opende en de nieuwe g-shock zag, was hij direct verbaasd. Dit was namelijk precies de Gshock die hij al een tijdje op het oog had. Hij had hem eigenlijk zelf al willen halen, maar had er eerst voor moeten sparen. Daar baalde hij van, want omdat het een beperkte uitgave betrof, kon deze zó uitverkocht zijn. Het kwam dus erg goed uit dat ik nu voor hem diezelfde g-shock had gehaald!