Tegenwoordig is het verplicht voor bestuurders van zware vrachtwagens, bussen en lichte bedrijfsvoertuigen in het beroepsgoederenvervoer om een digitale tachograaf te hebben. Sinds 1 mei 2006 is de digitale tachograaf voor deze bestuurders een vereiste, aangezien bestuurders vaak teveel uren achter het stuur zaten. 

Gevaarlijk als je geen rust neemt tijdens het rijden

Het is zeer gevaarlijk als je teveel uren op de weg rijdt zonder een pauze te nemen. Dit omdat je als bestuurder natuurlijk heel erg oplettend moet zijn, en je de volle concentratie nodig hebt om een voertuig goed te besturen. Het kwam dan wel eens voor dat vrachtwagenchauffeurs heel erg lang op de weg zaten te rijden, en ze hierdoor heel erg vermoeid waren. Doordat ze geen pauze namen raakte de ogen van de chauffeurs vermoeid, en vielen deze wel eens dicht. Hierdoor zijn er verschillende ongelukken gebeurd, en met de komst van de tachograaf voorkom je dit. De chauffeurs krijgen hierdoor de rust die ze nodig hebben, waardoor je geen gevaar op de weg creëert.

Wil ook jij een digitaal tachograaf aanschaffen? Dat kan! Klik op de linkjes voor meer informatie over het bestellen van de digitale tachograaf. Een digitale tachograaf is een topproduct, en u kunt op deze manier altijd zien hoe lang uw werknemers op de weg zijn geweest.