Iedereen die kinderen heeft, weet hoe het werkt: er zijn bijna altijd meer spullen dan dat er opbergruimte is. Helemaal op de kinderkamer is voldoende opbergmogelijkheid echt een must. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een leuke meidenkast in de kinderslaapkamer te plaatsen. Het grootste voordeel natuurlijk: het zorgt voor ontzettend veel opbergruimte!

Een meidenkast is over het algemeen rond de anderhalve meter hoog. Dat betekent dat hij dus niet alleen heel goed te gebruiken is als opbergruimte wanneer uw kinderen nog in de luiers zitten, maar ook voor wanneer uw zoon of dochter zelf wat ouder is. Ze kunnen in het kastje namelijk mooi hun eigen kleding en persoonlijke spulletjes opbergen.

Niet alleen voor meiden!

De traditionele naam “meidenkast” betekent natuurlijk niet dat deze kast alleen geschikt is voor meisjes. Uiteraard zijn de kasten ook prima te gebruiken op een jongenskamer. Er is bij de afwerking namelijk heel veel mogelijk. In eerste instantie natuurlijk al de vorm: over het algemeen is de hoogte zo’n anderhalve meter, maar de breedte is helemaal variabel. U kunt twee meidenkasten aan elkaar laten zetten of juist voor een smaller model kiezen. En een model met een lade aan de bovenkant of specifiek aan de onderkant. Ook zijn er exemplaren die alleen maar bestaan uit lades. En wilt u een echte stoere jongenskast laten maken? Dan kan er gewoon een stoer laagje verf overheen.

Kortom, er is bijzonder veel mogelijk! Dus bent u al een tijdje op zoek naar zo’n mooie meidenkast? Dan wordt het tijd om eens op de bovenstaande website te kijken.