Een mediation is vaker een oplossing dan wat u denkt. Het bemiddelt namelijk tussen personen of organisaties en gaat een oordeel vellen. Zo hebben wij laatst ook gebruik gemaakt van de mediator bij ons in het dorp. Ik had namelijk een groot probleem met mijn voetbaltrainer. Van wege de vele knie problemen ben ik niet altijd even fit en de voetbaltrainer vond dit al niet zo fijn. Daarnaast was ik niet de fanatiekste speler die erbij tussen zit. Om nu meteen te zeggen dat ik een luie spits ben is ook weer overdreven, maar echt tot het gaatje gaan in de laatste minuut zul jij mij niet snel zien doen.

Mediator

Nu is de trianer met deze voorwaarden al niet helemaal blij, maar toen ik laatst een keer afwezig was omdat ik wilde gaan stappen werd het hem net even allemaal te veel. Hij maakte me voor alles belachelijk en daar ben ik echt niet van gediend. Dat heeft mij ertoe gezet om van voetbal af te gaan. Helaas zag het bestuur van de club wel heil in mij en vroeg aan mij waarom ik tot deze keuze was gekomen. De club heeft toen een mediator inschakelt tussen ons beide en dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik er bleef.