Wanneer je een ongeluk hebt gehad met jouw auto kan dat erge schade veroorzaken aan de auto, maar ook aan de bestuurder en zijn medepassagiers natuurlijk. Daarom is het erg belangrijke dat je goed verzekerd bent tegen ongevallen. Als de auto in zo een grote mate beschadigd is dat je deze niet meer kunt gebruiken om op de openbare weg te rijden dan kan je afstand van de auto doen en deze laten slopen door een autosloperij.

Andere manieren om van een beschadigde auto af te komen
Je kunt op allerlei manieren van jouw beschadigde auto afkomen. Je kunt als je verstand van auto’s hebt de auto laten schorsen en zelf uit elkaar halen en de nog bruikbare onderdelen via internet aanbieden aan andere mensen. Ook heb je de mogelijkheid om de kapotte auto in zijn geheel aan te bieden, want er zijn altijd van die knutselaars die beschadigde auto’s op willen knappen.

De werkzaamheden van een autosloperij
Wanneer je de auto uit handen hebt gegeven ontvang je het vrijwaringbewijs van de auto. Dit bewijs is erg belangrijk want daarmee kun je aan de verzekering en de wegenbelasting aantonen dat de auto niet meer van jou is. Dat is nodig zodat je de premie voor de verzekering en de wegenbelasting voor het voertuig niet meer hoeft te betalen. Daarna zorgen de medewerkers van de sloperij er voor dat de auto netjes uit elkaar gehaald wordt en de rest van de auto samengeperst wordt waardoor er niet meer dan een klein brokje schroot van de auto over blijft.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230