Bent u op zoek naar een bloembak in een specifieke maat of kleur? Tegenwoordig is er de mogelijkheid om bloembakken geheel naar eigen wens te laten maken. Zo kunt u uw tuin of dakterras volledig inrichten in uw eigen stijl. Of het nu gaat om een knalrode bloempot bij de entree of een smalle hoge plantenbak op uw balkon.

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij de aanschaf van een maatwerk bloembak heeft u de keuze uit diverse materialen. Wat u kiest hangt af van de stijl die u hanteert. Een aluminium plantenbak past goed in een moderne tuin, een hardhouten bloembak heeft een meer klassieke uitstraling. De meest gebruikte materialen zijn; aluminium, polyester, hout, EPS en CorTenstaal.

Polyester bloembakken worden gemaakt d.m.v. een kostbare mal. Afwijkende maten zijn hierbij dus erg kostbaar. Wel bestaat er de mogelijkheid om de plantenbak een specifieke RAL-kleur te geven. Dus die knalroze of limegroene bloembak is perfect mogelijk.

 Wilt u zowel een afwijkende maat als kleur, dan is een aluminium plantenbak iets voor u. Hier is volledig maatwerk mogelijk in vorm en kleur. De poedercoating is leverbaar in iedere RAL-kleur.

Sinds kort bestaat er zelfs de mogelijkheid om plantenbakken de produceren uit EPS (piepschuim). Hierbij is er volledige vrijheid wat vormgeving en kleur. Een andere maat, afgeronde hoeken of een andere kleur is geen enkel probleem.

Zowel hardhouten als CorTenstaal bloembakken kunnen geleverd worden in aangepaste maten, tot wel 200 x 200 cm.

Zo ziet u maar; bij de aanschaf van bloembakken bent u niet gebonden aan de standaard maten en kleuren in het tuincentrum. Ideaal voor particulieren, hoveniers en bijvoorbeeld projectinrichters die hun tuin, terras of balkon een persoonlijk tintje willen geven.