Krukken

Onder een kruk wordt meestal een voorwerp op vier pootjes en een houten (ronde) zitting verstaan. Meestal niet erg comfortabel maar uitstekend geschikt om even op plaats te nemen en dan de benodigde handelingen/werkzaamheden te verrichten.

Door de enorme diversiteit in het aanbod hebben we een klein onderzoekje gehouden naar de benamingen en wat men allemaal kan verstaan onder een kruk.

Om te beginnen kwamen we de volgende namen tegen: Kruk, Barkruk, Zadelkruk, Tabouret, Taboeret, Kapperskruk, Kappersfiets, Ponyseat, Ponychair, Zadelzit, Zadelstoel, Werkkruk, Knipkruk, Massagekruk, Fotokruk, Trimkruk, Pianokruk, Industriële kruk, Rolhocker en nog een aantal zeer fantastische namen.

Gaan we kijken naar het aantal modellen en uitvoeringen dan is dit helemaal overweldigend.

Kruk, Zadelkruk, Tabouret

In principe kunnen we dit allemaal terugbrengen tot drie producten namelijk een kruk, zadelkruk en tabouret.

Een kruk heeft 4 poten en meestal een houten zitting.

Een zadelkruk 5 poten met wieltjes en een zadelzit

Een tabouret 5 poten met wieltjes en een ronde of gewelfde zitting

Als u één van deze producten wilt aanschaffen is het zinvol om u zelf af te vragen waarvoor u hem wilt gebruiken, want elk product heeft zo zijn eigen kenmerken.

In het begin gaven we al aan dat de standaard kruk over het algemeen niet zo comfortabel zit maar uitstekend geschikt is voor kort durende handelingen of werkzaamheden. Een tabouret daarin tegen zit comfortabeler en kan dan ook langduriger gebruikt worden. Mocht u dagelijkse werkzaamheden hebben waarbij u langdurig in dezelfde houding moet zitten is een zadelkruk aan te bevelen.

De zadelkruk heeft een ergonomisch gevormde zadelzitting waardoor u in een gezonde en natuurlijke houding komt te zitten, waardoor uw bekken in de juiste positie staat en doorbloeding van de benen gegarandeerd is. Veel professionals maken al gebruik van een zadelkruk. Denk maar eens aan: Schoonheidsspecialisten, Opticiens, Kappers, Baliemedewerkers, Laboranten, Dierenartsen enz.

Wilt u zich eens op uw gemak oriënteren kijk dan eens op www.zadelkruk-tabouret.nl