Als je naar een retraite gaat, dan kies je ervoor om even weg van alle drukte te gaan. Even niet haasten. En even geen stress aan je hoofd. Je bent toe aan een vernieuwing in je leven, en wilt weg van het dagelijks leven. Tijdens een retraite trek je jezelf op 2 manieren terug. Je gaat natuurlijk naar een goede retraite woning. Er zijn verschillende programma’s beschikbaar. Het is belangrijk dat het een rustgevende omgeving is, met veel natuur. Ook is het prettig als geluiden van het dagelijks leven (zoals auto’s) niet hoorbaar zijn. Hoe stiller hoe beter. Daarnaast trek je jezelf tijdens een retraite ook geestelijk terug. Je gaat je meer richten op je eigen gevoelens in plaats van op die van anderen. Kortom, je komt volledig tot jezelf.

Uitrusten en groente eten

We willen het lichaam tijdens een retraite zoveel mogelijk rust geven. Daarom is het een goed idee om geen vlees of vis te eten. Eet in plaats daarvan veel groente, en drink veel water. Je lichaam zal je dankbaar zijn en je daar ook voor belonen. Je zult versteld staan wat een paar dagen in retraite met je kunnen doen. Je komt terug als een ander mens en met een nieuwe kijk op het leven. Misschien ga je wel iets heel anders met je leven doen, of zoek je een andere baan. Tijdens een goede stilte retraite kun je tot veel inzichten komen.

Kom tot je zelf in een bosrijke omgeving

Als je naar een retraite programma gaat, wordt er veel gewandeld. Je bevind je waarschijnlijk in een bosrijke omgeving. Je kunt zelf een wandeling gaan maken om tot rust te komen. Maar je leider kan jullie ook meenemen op een groepswandeling. Tijdens de wandeling wordt er zo min mogelijk gesproken. We proberen ons te richten op ons eigen lichaam en gevoelens.