Een nieuwe manier om te coachen en te trainen is coachen met paarden. Een manier dat gericht is op mens en teamontwikkeling. Tijdens zo’n workshop met paarden worden mensen en teams begeleidt in hun verdere persoonlijke groei en het succesvol samenwerken. Paarden hebben tijdens deze workshop een assisterende werking.

Waarom zijn paarden een goede assistent bij mens en teamontwikkeling?

Paarden zijn prooi en kuddedieren. Zij moeten om te kunnen overleven gevoelens en intenties van anderen interpreteren en daarop te reageren. Dit soort eigenschappen gebruiken we bij het coachen met paarden. Tijdens een workshop met paarden word je door het omgaan met paarden een snelle bewustwording geboden. Wat het gedrag van paarden zo bijzonder maakt is dat ze spiegelen zonder je onbewuste gedrag te beoordelen. Het gevolg hiervan is dat dit een diepgaand inzicht geeft in je functioneren op zowel zakelijk als privé gebied.

Gevolg van een workshop met paarden

Het coachen met paarden heeft een enorm positieve werking op zowel zakelijk als privé gebied. Het maakt een diepe indruk waardoor er ruimte voor verdere ontwikkeling ontstaat. Het belangrijkste voordeel is dat je minder snel terug valt in oude patronen vanwege de directe verbinding tussen denken, voelen en doen. Doordat je ervaringsgericht leeft, heeft dit levenslang impact en zorgt dit ervoor dat dit iedere keer weer op je netvlies verschijnt op relevante momenten. Het voordeel hiervan is dat je veel uit deze ervaringen kunt halen bij het nemen van beslissen op het maken van besluiten. Wil je geen twijfeling meer en wil je er zeker van zijn dat je de juiste beslissingen neemt? Een workshop met paarden helpt je hierbij!