Als je een mobiele telefoon hebt dan moet je in Nederland wel een telefoonkaart hebben. Je kan er voor kiezen om een abonnement of een prepaid kaart af te sluiten bij een telefoonmaatschappij. Een abonnement is vaak veel duurder en vaak maken mensen gebruik van een abonnement als ze veel bellen of sms’en.

Hoe werkt een prepaid simkaart?

Een prepaid simkaart is eigenlijk een soort account waar je van te voren tegoed op moet storten. Als je geen tegoed op de prepaid simkaart hebt staan kun je ook geen gebruik van de diensten maken. Je gaat natuurlijk altijd op zoek naar de goedkoopste prepaid simkaart. Een belangrijk weetje is dat de telefoon voor een prepaid simkaart wel simlock vrij moet zijn, dit houdt in dat er van alle providers een simkaart in past.

Een prepaid simkaart voordeliger dan een abonnement?

Als je niet veel belt kan je met een prepaid simkaart veel voordeliger uit zijn dan wanneer je een abonnement kiest. Vaak kopen mensen ook een prepaid simkaart als ze hun werk gescheiden willen houden van hun privéleven. Tegenwoordig kun je al de voordeligste goedkoopste prepaid simkaarten aanschaffen. Dit is alleen niet het geval als je vaak op internet zit met de telefoon. Die kosten zijn via een goedkope prepaid wel wat hoger dan bij het afsluiten van een abonnement.

Waar vind je de goedkoopste prepaid simkaarten?

 prepaid simkaart kopenJe kunt de goedkoopste prepaid simkaarten tegenwoordig heel gemakkelijk op zoeken via internet. Ook kun je via het internet in veel gevallen je beltegoed opwaarderen, je betaalt via iDeal, automatische incasso of per creditcard. Je vult je telefoon nummer dan in op de website, je krijgt een beveiliging sms en dan kun je het beltegoed opwaarden.