Sommige mensen denken dat ze hun auto zelf naar de autosloop moeten brengen met een aanhanger of dat ze zelfs met hun sloopauto, wat natuurlijk levensgevaarlijk kan zijn, naar de autosloop moeten rijden. Dit is een misvatting. Er zijn bedrijven die landelijk opereren en die je auto waar dan ook kunnen ophalen. Je hoeft dus niet per se naar een bedrijf te zoeken uit de omgeving. Je kan verder kijken dan je eigen stad en dat kan voordelig zijn, want hierdoor krijg je vaak veel meer geld voor je sloopauto, zo ook in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht alsmede landelijk.

Als je een deal hebt gemaakt kun je bespreken wanneer je je auto wilt laten ophalen. Soms is het wel nodig dat je auto nogmaals moet worden getaxeerd. Want op afstand is het niet altijd mogelijk om te bepalen wat de waarde is van een auto. De auto wordt vervolgens op het afgesproken tijdstip opgehaald door één van de chauffeur van het bedrijf en naar de autosloop gebracht. Vraag de chauffeur ook om zijn identiteitsbewijs.

Je krijgt van de chauffeur een vrijwaringsbewijs. Het is natuurlijk wel belangrijk dat dit een rechtsgeldig vrijwaringbewijs is. Let daar wel goed op. Een vrijwaringbewijs is overigens ook erg belangrijk, want dan ben je vrij van bepaalde verplichtingen. Zoals het betalen van bepaalde belasting, verzekeringen en apk. Je krijgt ook een geld bedrag voor de auto die je afstaat aan de chauffeur. Eenmaal je de auto hebt afgedragen wordt deze naar de autosloop gebracht en gereed gemaakt voor demontage en recycling.